maanantai 1. lokakuuta 2018

Budjettia pukkaa!


Lokakuun budjetti

Tulot
Lokak. budjetti
Palkka
2900
Sivutyö 1.
400
Sivutyö 2.
250
Osingot
---
Vuokratulot
1790
Muut tulot
---
Yhteensä
5340
 
 
Menot
Syysk. budjetti
Lainat
1350
Puhelin
145
Diesel
80
Ripset ja kynnet
110
Sijoitusasuntojen menot
390
Ruoka ja yhteiset menot
450
Säästötilille
930
Rahastot
120
Omat menot
280
Vakuutukset
---
Laskut
---
osakkeet
---
Visa
485
Matkustus
---
Yhteensä
4340

 

Säästöön jäisi budjetin mukaa tässä kuussa siis tuhat euroa. Ajattelin käydä kerrankin nostamassa tuon omien menojen osuuden käteiseksi ja tarkkailla sitä hieman tarkemmin. Tässä kuussa on tosin tiedossa yhdet syntymäpäivät johon saan upotettua rahaa. Visalle on tullut taas tehtyä mukava lasku. Tässä osa ulkomaanreissulta sekä yksi isompi kauppareissu ihan ruokakauppaan. Budjettiin olen laskenut mukaan puhelimen osamaksun maksamisen loppuun eli sillä saan kuukausittaiset menot nyt vähenemään yli 30 euroa. Lisäksi tässä kuussa meidän talous voisi ottaa käyttöön taas 200e/kk-ruokahaasteen kun viime aikoina rahaa on siihenkin mennyt ylipaljon ja kaapit tursuavat ruokaa. Etenkin jos sivutöitä on nyt vähemmän kuin tavallisesti, olisi aikaa ja energiaa budjetin tarkkailuun eri tavalla. Tähän ruokahaasteeseen haastan nyt kaikki muutkin kahden hengen taloudet!

3 kommenttia:

  1. Ruoka on kyllä jännä juttu. Tein säästösyyskuun ja luulin että ruokakulumme (sisältää myös ruokakaupasta ostettavat tarvikkeet ja sisältää valmiruuat kaupungilla) ovat helposti alle 800 e kk. Tähtäsin että kulumme ovat minimit 135 e viikossa eli 540 e kk. Luulin että onnistun, kun säästän. Muka säästimme, mutta tulos oli silti 804 euroa syyskuulta... päätin korottaa budjettia 850 e kk. Herkkujahan siellä oli ostoslistalla paljon ja ihan perus synttärilahjoja kun nappulat menevät kaverin synttäreille... mutta kyllä tuo kustannus on validi meidän 6 hengen taloudessa (jossa 4 syö yhden lounaan ilmaiseksi koulussa). Ja lapseni ovat siis isoruokaisia. Ruokailu on kyllä kivaa!

    VastaaPoista
  2. Huikeen hyvät ansiot sulla! Ja lisäksi viel kaksi sivutyötä, joista hyvät ansiot myös? Mitä oikein teet? :D

    VastaaPoista
  3. Työskentelen koulutuksen parissa sekä sosiaali- ja terveysalalla, sen tarkemmin e halua tässä asiaa avata :) Mutta töitä saa ansioiden eteen kyllä tehdäkin :D!

    VastaaPoista

Syy hiljaisuuteen

Hei pitkästä pitkästä aikaa! On kulunut pitkä aika siitä kun olen viimeksi päivittänyt blogia tai saati lukenut muiden päivityksiä. Viime ...