sunnuntai 21. lokakuuta 2018

Miten voisin lisätä tuloja kuukaudessa lisäämättä työtä?


Viime aikoina on tuntunut että töitä on liikaa suhteessa vapaa-aikaan. Paine kasvattaa säästöjä on silti kova. Pohdinnassa onkin ollut miten saisin kasvatettua tulojen määrää tai pienennettyä vastavuoroisesti menoja muilla keinoin kuin lisää työtä tekemällä. Tässäpä pohdintojen tuloksia…

Yksi asia mistä voisin säästää on ripsistä ja kynsistä luopuminen. Olen kuitenkin tullut siihen lopputulokseen etten ole niistä valmis luopumaan vaan ne ovat itseni hemmottelua. Ripsihuoltoväliä en myöskään pysty venyttämään koska ripset menevät niin asiattoman näköiseksi jos huoltoväli on pitkä. Mutta kynnet! Omat kynteni kasvavat niin pirun hitaasti että huomasin kynsihuollon väliksi riittävän 6 viikkoa entisen 4 viikon sijaan. Näin säästän vuodessa 200 euroa eikä tämä menon pienennys eli säästö näy missään (eli kynsissäni). Tämä pienentää menojani siis 200e:12kk=16,7 eli  noin 17 euroa kuukaudessa.

Toinen ulkonäköön liittyvä seikka on kampaaja. Kävin värjäyttämässä hiukseni oman värisiksi kampaajalla. Enää ei ole siis pakko jatkuvasti laukata värjäämässä juurikasvua. Sen sijaan ajattelin päästää hiukseni hetkeksi luonnontilaan ja tarvittaessa käydä vain tasaamassa latvoja. Tästä en oikein osaa laskea kuukausittaista säästöjä mutta näkyy ehkä vuosittaisten menojen pienenemisenä.

Muutaman vuoden pohdinnan päätteeksi ryhdyin tuumasta toimeen ja erosin kirkosta. Koin kirkon sen verran vieraantuneen meistä tavallisista ihmisistä etten kokenut sen antavan minulle enää mitään enkä siksi myöskään halunnut tukea kyseistä instituutiota jolla ei ole minun uskoni tai uskon puutteeni kanssa lopulta mitään tekemistä. Tulen tammikuusta alkaen säästämään näin 800e vuodessa eli 67e/kk.

Seuraavaksi kasvatin menoja keräämällä muutaman pahvilaatikollisen tavaraa ja viemällä ne kirppikselle. Tuotot tulevat konkretisoitumaan myöhemmin mutta havittelen noin 300 euron tuottoa, saas nähdä kuinka käy!

Aioin maksaa myös puhelimen jäljellä olevan osamaksulaskun, noin 130e. En kuitenkaan onnistunut sitä tekemään eli en löytänyt Elisan sivuilta kohtaa jossa olisi voinut kuitata koko laskun. Noh, vielä on 3 erää maksettavana ja sen jälkeen vähenee kuukausittaiset menot noin 33 euron arvosta.

Näillä toimenpiteillä olen saanut vähennettyä menoja yhteensä noin 117e/kk. Loppujen lopuksi aika iso summa! Heti kun mahdollista, maksan toiseen sijoitusasuntooni kohdistuvan parin tonnin remonttilainan pois, jolloin rahoitusvastike poistuu ja vähentää menoja 70e kuukaudessa. Tämän jälkeen vuorossa on autolainan (16k) maksu, joka vähentää menoja puolestaan 420e kun ei tarvitse enää lyhentää lainaa. Yhteensä nämä toimenpiteet ovat pienentäneet menoja 607e/kk mikä on hurja summa ja tällä summalla lyhentäisi jo kivasti vaikka paria sijoitusasuntolainaa ;) Heti on siis sijoitukset mielessä kun menot vähenee!

8 kommenttia:

  1. Wau, tosi hyvät säästöt sait aikaiseksi! Ja jestas sentään, onko kirkollisvero oikeasti 800 euroa vuodessa!?? Itse erosin siitä instituutiosta heti kun se oli mahdollista, joten en ole ikinä edes miettinyt kirkollisveroa, kun en ole sitä maksanutkaan.

    Hiusten suhteen mulla taas ei ole samaa menestystä kuin sulla... Oma väri on tosi masentava, ja pakko on käydä freesaamassa sitä kampaajalla silloin tällöin. Toki yritän venyttää käyntivälejä niin pitkäksi kuin mahdollista, mutta kyllä tuohon vuositasolla aika paljon rahaa kuitenkin kuluu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se vero varmaan riippuu tuloista ja mun tuloilla se tekee 800 euroa vuodessa. Voi olla että mäkin ajaudun vielä kampaamon penkille. Munkin oma väri on tosi pirteä maantienharmaa :D Ajattelin yrittää sitä nyt vain color maskilla freesailla. Vinkkinä muuten että jos mahdollistta niin kannattaa hyödyntää kampaamo-koulun palveluja, huomattavasti edullisempaa ja laadukasta työtä!

      Poista
  2. Olisi kiva lukea tarkemmin sun säästötavoitteista - omaan silmään saat jo tosi isoja summia säästöön per kuukausi, mutta vaikutat itse olevan aina hieman tyytymätön niin olisi mielenkiintoista tietää että mihin tähtäät :) Ainakaan musta sun menot nyt ei mitenkään kohtuuttomat ole ja onhan sulla ihan tosi kovat tulotkin! Olen ihan kateellinen, että sun budjetti on kuukausi kuukaudelta tonnin kaksi ylijäämäinen ja lisäksi laitat rahaa rahastoihin ja teidän yhteiselle säästötilille. Itse olisin kovinkin tyytyväinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täältä voit lukea tavoitteistani tai haaveista https://voikonainenymmartaarahasta.blogspot.com/2018/09/mita-oikein-tavoittelen.html
      Olen henkeen ja vereen suorittaja-luonne ja se kieltämättä näkyy tässäkin, pitäisi tosiaankin muistaa ajoittain pysähtyä ja taputtaa itseä olalle, olla tyytyväinen siihen mitä on...

      Poista
  3. Hyviä säästöjä! Ei muuta kuin ripsi- ja kynsihuolloista eroon vain, varmaan kukaan ei huomaa eroa ja vaikka huomaiskin, niin onko se tosiaan kaikkien niiden satasten arvoista loppupeleissä? :)

    VastaaPoista
  4. Erinomaisia säästökohteita! Itse erosin kirkosta 20-vuotiaana, hiusten värjäyksen lopetin viisi vuotta sitten ja ripsiä/kynsiä ei tälläisellä tohelolla koskaan ole ollut kuin luonnollisena :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta luonnollisuushan on nyt muotia, joten ehkä mäkin meen nyt vain "muodin mukana" ja luovun niistä :)

      Poista

Syy hiljaisuuteen

Hei pitkästä pitkästä aikaa! On kulunut pitkä aika siitä kun olen viimeksi päivittänyt blogia tai saati lukenut muiden päivityksiä. Viime ...