tiistai 11. syyskuuta 2018

Mitä oikein tavoittelen?


Olen viime aikoina pysähtynyt usein miettimään mitä haluan taloudellisten tavoitteiden avulla oikeasti saavuttaa. En usko että tulen onnelliseksi siitä että tililläni on miljoona tai omistan 20 sijoituskämppää, vaan mitä konkreettisesti elämältäni haluan.

Seuraava yksi iso haaveeni on omakotitalo ja minulla on siihen olemassa tiettyjä ominaisuuksia joita talolta haluan. Tämä vaatii taloudellista satsausta mutta tulee olemaan toivon mukaan loppuelämän koti johon saa asettua.

Toinen haaveeni on perhe. Seuraavan 5 vuoden sisällä perheemme tulee kasvamaan ja seuraavan 10 vuoden aikana haluan käyttää taloudellista puskuriani siihen että saisin olla lasten kanssa mahdollisimman paljon kotona. En välttämättä tahdo heittäytyä moniksi vuosiksi kokonaan pois työelämästä vaan puolitettukin työaika voisi olla kiva. Pärjäisinkin ihan kivasti puolella palkalla kun käyttäisi rahaa järkevästi. Rahaa ei liiemmin jäisi palkasta säästöön mutta ei myöskään tarvitsisi syödä säästöjä. Uskon että lasten kanssa kotona oleminen olisi varmasti enemmän rikastuttavampaa kuin korkea tili!

Tulevaisuudessa haaveilen muutenkin antavani itselleni enemmän aikaa. Jossakin blogissa törmäsin suunnitelmaan siitä millainen kirjoittajan unelmapäivä olisi kellonaikoineen ja samassa huomasin itsekin hahmottelevani omaa unelmapäivääni. Oma unelmapäiväni alkaisi ilman kellon soittoa. En ikinä nuku kovin pitkään, yhdeksän on ihan maksimi aika kun herään ilman kelloa. Pitkään nukkuminen saa tuntemaan että päivä on mennyt hukkaan. Heti herättyäni keittäisin usean kupin teetä ja lukisin rauhassa uutisia ja minua inspiroivia blogeja. Söisin myös aamupuuron. Tämän jälkeen suuntaisin tunnin kestävälle aamulenkille kävellen koiran kanssa äänikirjaa kuunnellen ja lopuksi tekisin noin puolen tunnin lihaskuntotreenin. Päivän käyttäisin kotona touhuten, voisin ehkä tehdä joitain pieniä opintoja minua kiinnostavasta aiheesta, kävisin ystävän kanssa keskustassa kahvilla, kirjastossa ja nukkuisin päiväunet. Lounaaksi tekisin kevyen salaatin ja päivälliseksi jotain tuhdimpaa. Illalla kävisin juoksemassa tai miehen kanssa porrastreenissä, saunoisimme ja katsoisimme päälle tunnin jotain netflix-sarjaa. Illalla ennen nukkumaanmenoa lukisin vielä tunnin ajan sängyssä kirjaa.  Tätä voisin toistaa päivästä toiseen ja tiedän, etten tylsistyisi! Mutta varmasti riittäisi, jos saisin työajan puolitettua ja saisin viettää kotona 4-5 päivää viikossa.

Nyt kun tarkastelen omaa suunnitelmaa unelmaelämästäni tajuan myös ettei tämä minun unelmani niin kovin paljon rahaa veisi. Lähinnä ruokaa, kahvirahaa, joitain opintomaksuja ja treenivaatteita. Esimerkiksi autoa en välttämättä tarvitsisi lainkaan! Unelmat ovatkin usein aika pieniä ja ainakin minulla liittyvät siihen ettei tarvitse tuntea stressiä ja kiirettä vaan saa tehdä asioita ajan kanssa. Mistä te muut unelmoitte?

4 kommenttia:

  1. Hieno haave sinulla, olla lasten kanssa kotona. Suosittelen. Mieti haave myös niin päin että elämä voi yllättää ja sinulla voi tulla vaikka parempi tili kotiäitinä kuin töissä. Ainakin minulla lapset toivat automaattisen tehokkuuden (olin kyllä tehokas jo töissä) ja lisääntynyt kotona olo aika plussana luovuuden. Luovuus yhdistetynä tehokkuuteen, voi saada aikaan taloudellista buustia. Ainakin minulla kävi niin. Ja lisäksi saan olla kotona ja pussailla lapsia....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Kirsikka. Voi kun olisikin jotain ansiotulollista työtä jota voisi kotoa käsin hoitaa, sitä voisi pienimuotoisesti harrastella ja samalla toteuttaa itseään.

      Poista
  2. Jep. Ihminen pärjää aika vähällä, kun tietää, mistä tykkää. Se, miksi rahaa kuluu enemmän johtuu siitä, että olemme vieraantuneet omista motivaatioistamme.

    Sä tunnut olevan hyvin perillä, tosi kiva! Hyviä syitä tosiaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Useammin pitäisi vain pysähtyä miettimään mistä asioista oikeasti nauttii, niihin harvoin tarvitsee suuria määriä rahaa!

      Poista

Syy hiljaisuuteen

Hei pitkästä pitkästä aikaa! On kulunut pitkä aika siitä kun olen viimeksi päivittänyt blogia tai saati lukenut muiden päivityksiä. Viime ...