maanantai 24. syyskuuta 2018

Puskuritavoitteita ja pikkulainojen eliminointia...


Olen asettanut itselleni pitkän aikavälin tavoitteita, joista voit lukea esimerkiksi täältä https://voikonainenymmartaarahasta.blogspot.com/2018/04/kymmenen-vuoden-tavoitteet.html  Lisäksi olen asettanut tiettyjä säästötavoitteita itselleni eli ne liittyvät siihen paljonko toivoisin säästöön kertyvän rahaa. Pysähdyin miettimään miten voisin sekä tarkentaa säästöön jäävien varojen merkitystä ja lisäksi miettiä tavoitteita myös lainojen näkökulmasta, lainaa kun minulta todellakin löytyy! Seuraavaksi siis jäsennän ajatuksiani näihin asioihin liittyen…
 1. Ensimmäisenä haluan kasata itselleni puskurin. Ajattelen että puskuri voisi olla noin 7500 euron suuruinen. Sitä voisi käyttää jos kohdalle tulee todella huono päivä. Samalla se myös toisi varmuutta.
 2. Lisäksi toivoisin säästötililläni olevan koko ajan noin 10k varat. Niitä voisin tarvittaessa käyttää sijoitusasunnon käsirahana vaikka ensisijaisesti pyrin keräämään sijoitusvarallisuuden erikseen. Tämä toisi varmuutta esimerkiksi siihen että jos jokin suurempi kriisi yllättäisi, en olisi ihan tyhjän päällä.
 3. Maksan puhelimeen liittyvän osamaksun pois. Tässä puhutaan pienestä noin 130 euron suuruisesta summasta. Tämän aion hoitaa pois tässä lähipäivien aikana.
 4. Toiseen sijoitusasuntoon kohdistuu pieni noin 2000 euron remonttilaina jota maksan pois rahoitusvastikkeena. Tämän aion myös maksaa pois heti kun mahdollista jolloin kuukausittaiset menoni pienenevät.
 5.  Autolainaani on jäljellä vielä noin 16k. Myös tästä haluan eroon mahdollisimman pian. Myös tällöin kuukausittaiset kuluni pienenevät. Näitä kulujen pienemistä aion tarkastella seuraavassa postauksessa tarkemmin.
 6. Seuraava iso tavoite lainojen poismaksamisen kanssa olisi toisen sijoitusasunnon laina jota on tällä hetkellä n.60k  mutta toisaalta kannattavampaa olisi maksaa omaa talolainaa nopeammin pois, koska sen korkovähennysoikeus on huomattavasti pienempi mikä merkittävää kun korot lähtevät nousuun.
Tässä siis konkreettisia juttuja, jotka haluaisin saavuttaa. Tällä hetkellä talohankinta on ykkönen ja heti kun se on hoidossa, alan kohdistamaan huomioni näihin askelmiin. Puhutaan siis ajasta maksimissaan vuoden päästä. Haaveilemme että perheemme kasvaisi ja lainan saaminen äitiysloman aikana voi olla haastavaa joten olisi hyvä jos löytäisimme meille sopivan kodin ennen sitä. Tällä hetkellä puskurin asemaa paikkaavat sijoitukset osakkeisiin ja rahastoihin. Tiukan paikan tullen niitä on mahdollisuus realisoida vaikka toivon ettei ikinä tarvitsisi. Tässä taloudellisesti epävakaassa tilanteessa en lähtisi laittamaan isoja rahoja sijoituksiin vaan mieluummin säästötilille ja ylimääräisiin lainanlyhennyksiin.

2 kommenttia:

 1. Paljonko sulla on nyt muuten puskurissa ja säästötilillä? Miten erottelet ne? Itse olen aina pitänyt niitä samana asiana itselläni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä mulla on säästötilillä jotain 17k mutta ne on sillä tavalla korvamerkitty että tuhlaan ne seuraavaan talohankintaan. Eli tuo puskuri olisi siis sellainen mikä säilyisi tilillä ja varmistaisi ettei tili kuivu liiaksi...

   Poista

Syy hiljaisuuteen

Hei pitkästä pitkästä aikaa! On kulunut pitkä aika siitä kun olen viimeksi päivittänyt blogia tai saati lukenut muiden päivityksiä. Viime ...