lauantai 2. helmikuuta 2019

Hengissä ollaan!

Tuntuu, että elämä vilahtaa välillä ohi eikä ehdi kissaa sanoa. Nytkin on pari viikkoa hävinnyt jonnekin! Ollaan kuitenkin muutettu, saatiin kiva vuokra-asunto hyvältä paikalta ja ihan edullinenkin. Käytännössä taloudellisesti tällä ei ole suurta merkitystä; maksoin asumisesta miehelle 340e kuukaudessa yhteisiin säästöihin ja nyt sama menee vuokraan. Sen sijaan sähkölämmityksen maksaminen jää pois eli parhaina kuukausina säästän siitä oman osuuden eli noin satkun kuussa. Lisäksi auton käyttö tulee toivon mukaan vähenemään, joten siinä saatan myös hieman säästää.

Toinen sijoitusasuntoni on viime aikoina aiheuttanut harmaita hiuksia rikkoutuneiden laitteiden vuoksi. Olenkin joutunut tilailemaan sinne yhtä sun toista uutta laitetta kuljetuksineen ja asennuksineen, koska välimatka asunnolle on sellainen, että pääsen itse harvoin paikalle. Mutta tämähän on sitä asuntosijoittamisen arkea ja nurjaa puolta, ohjeena voisi sanoa että vähintään tonni täytyy voida irroittaa milloin vain omista vararahastoista näihin. Minä pidän ainakin todella tärkeänä, että korjausten kanssa ei viivytellä ja epäkohdat hoidetaan sujuvasti, sillä pidän vuokralaiset tyytyväisinä ja saan nauttia pitkistä vuokraussuhteista. Mutta se siitä, hommat on hoidossa eikä tarvi niitä enää stressata!

Opinnotkin ovat taas alkaneet kiinnostamaan ja olenkin harkinnut yhtä vuoden kestävää täydennyskoulutusta. Koska minulla on kaksi ylempää korkeakoulututkintoa, olisi seuraava vaihe väitöskirja, mutta ainakin tähän asti olen nyt vierastanut ajatusta aloittaa niin pitkä projekti tässä elämänvaiheessa. Ehkä sen aika on myöhemmin. Huomaan että nyt kun työni ei vie kaikkia voimavaroja, alkaa niitä jäämään vapaa-ajan viettoon eri tavalla. Ja koska sohvalla makoilu ei ole mun juttu, olenkin pohtinut mihin vapaa-aikaa oikein käyttäisi. Toisaalta lisääntynyt lenkkeily ja lukeminen ovat tehneet hyvää ja voin sanoa voivani pitkästä aikaa kokonaisvaltaisesti hyvin! Mutta nyt vielä yksi kuppi teetä ja aamulenkille!

2 kommenttia:

  1. Onnea uuteen kotiin! Sama juttu täällä, että lisääntynyt vapaa-aika on saanut unelmoimaan taas opiskelusta. Opiskeluhaaveet aktivoituvat varsinkin näin alkuvuodesta ja toisaalta loppukesästä uuden lukukauden kynnyksellä. Olen mietiskellyt paljon riittääkö voimavarat vielä tässä kohta.. Itselläni on vain AMK-tutkinto ja olen haaveillut jo vuosia yliopistosta ja maisterin tittelistä. :) Välillä olen hiukan opiskellutkin avoimessa, mutta toistaiseksi voimat ja aika on loppuneet jo alkuunsa. Nyt kuitenkin arki on aika erinäköistä kuin silloin, joten kuka tietää jos vaikka oikean alan löydettyäni opiskelu alkaisikin rullaamaan enemmän energisoivana harrastuksena kuin voimia vievänä lisärasitteena. :)

    VastaaPoista

Syy hiljaisuuteen

Hei pitkästä pitkästä aikaa! On kulunut pitkä aika siitä kun olen viimeksi päivittänyt blogia tai saati lukenut muiden päivityksiä. Viime ...