sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Pankkineuvottelua ja kriiseilyä


Kuluva viikko on mennyt töissä, töitä murehtiessa potiessa erinäköisiä kriisejä. Pankkineuvottelussa ehdittiin tosin välissä käydä. Oma työni on syksyn ollut todella kiireistä ja kuluttavaa ja olen tuntenut olevani jossain syvällä kriiseilyn suossa. Työssäni on hyvää palkka ja ihanat työkaverit mutta tuntuu että se vie multa kaiken energian ja olen muuttunut ihmeelliseksi, joka asiasta huolissaan olevaksi tyypiksi. Yöunet ovat kärsineet ja pomon vittumaisuus saanut tuntemaan sellaista huonommuuden tunnetta että oksat pois! Alkuvuodesta aion hakea paria uutta paikkaa ja toivon niiden tuovan jonkinlaista muutosta tähän mun tyytymättömyyden kokemukseen.

Ehdittiin viikolla, tämän vitutuksen lomassa, käydä kuitenkin Nordeassa pankkineuvotteluissa. Haimme lainaa samoilla spekseillä kuin OP:ssa aiemmin eli tarvittava lainanmäärä 340ke ja omarahoitusosuus väh. 60ke. Lainalupauksessa marginaaliksi luvattiin 0,5% eli siitä lähdemme nyt neuvottelemaan, alaspäin tottakai. Vaikka olen ollut henkeen ja vereen OP:n asiakas, nousi neuvotteluissa esille poikkeuksellisia juttuja jotka eroavat muista pankeista (tai minä en ainakaan tiedä niistä) ja koen ne Nordean ehdottomiksi vahvuuksiksi.

Ensimmäinen vahvuus on se, että minulta ei odoteta pankkiasiakkuuden siirtämistä Nordeaan. Tämähän oli ainakin Danskella kynnyskysymys. Pankkivirkailija totesikin että heiltä ei voi saada sijoitusasuntolainaa alle 0,7% marginaalilla joten missään tapauksessa niitä ei kannattaisi siirtää Nordeaan. Toinen asia on lainalupauksen puolen vuoden voimassaolo. Muissa pankeissa lainalupaus on ollut voimassa vain 3kk joten on joutunut hankkimaan uuden lainalupauksen jos ei asuntoa ole löytynyt 3kk aikana. Ilmeisesti tämä on nyt vasta voimaan tullut muutos ja ainakin meidän näkökulmasta hyvä sellainen. Kolmas asia on asuntolainan joustavuus. Lainasta 10% on sellaista että voit pitää lyhennysvapaata sen määrän verran tai vastaavasti voit maksella etukäteen tuon 10% verran. Kätevää, jos elämässä tulee tilanteita että tarvitsee lyhennysvapaata, ei sitä tarvitse erikseen hakea ja maksaa kuluja. Käymmekin nyt tiukkaa taistoa OP:n ja Nordean välillä. Taloudellisuusasiat ovat siis olleet kunnossa vaikken ole ehtinyt päivitellä niitä tänne. Onnellisuusasioissa sen sijaan hieman petrattavaa. Joulusta olen yrittänyt nauttia parhaani mukaan ja eilen nautin koko päivän joululahjojen ostelusta J Mutta joo, nyt siivouksen pariin ennen asuntonäyttöä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Syy hiljaisuuteen

Hei pitkästä pitkästä aikaa! On kulunut pitkä aika siitä kun olen viimeksi päivittänyt blogia tai saati lukenut muiden päivityksiä. Viime ...