lauantai 1. joulukuuta 2018

Joulukalenterin luukku number one!


Jos joltakin on jäänyt huomaamatta niin olen aika fiiliksissä tästä juuri alkaneesta joulukuusta. Ja nyt se on täällä! Mietin millaisen joulukalenterin itselleni kehittelisin veikkauksen joulukalenterin lisäksi. Sitten syntyi idea blogitekstistä jokaiselle päivälle. Aion jokaisena joulukuun päivänä tehdä jotain talouttani edistävää. Koska stressiä en aio tästä ottaa, huomioin pienetkin jutut. Talouden edistämisen ajattelen olevan myös haaveiden ja unelmien tavoittelua joten välttämättä asiat eivät aina liity suoraan rahaan.  Lisäksi jokainen vuosi tuntuu että joulukuu ja Joulu singahtaa ohitse ilman että ehdin siihen reagoida. Päätin että tänä vuonna asia on toisin ja teen joka päivä jotain jouluista. Myös tässä huomioin pienet asiat ja keskityn nautiskelemaan tunnelmasta. Kolmantena joulukalenterin kohtana mietin päivän onnellisuushetken/hetket. Voi olla että nämä asiat eivät suoranaisesti blogini lukijoita kiinnosta, mutta näissä kirjoituksissa haluan omassa ajattelussani keskittyä hyvään ja huomaamaan arjen pienet asiat. Otsikoin kyllä nämä kirjoitukset tuolla joulukalenteri-tunnisteella niin ne voi halutessaan skipata J

Tänään joulukuun ensimmäisenä päivänä edistin talouttani tekemällä töitä (aika selkeä perustelu :D). Lisäksi sain aikaiseksi yhden asuntolainahakemuksen väsäämisen joten kilpailutus etenee! Aamulla excelöin myös marraskuun menot ja tulot ja ne ovat tulossa blogiinkin näkyville lähiaikoina.

Jouluisista jutuista päätin tehdä piparitalon. Hankin kaupasta tarpeellisen tai näin ainakin luulin. Piirsin ja leikkasin kaavat ja sitten. MISSÄ ON KAULIN. Koska asuntomme on myynnissä, on täältä viety laatikoittain tavaroita varastoon. Joten, kaulin on varastossa. Itse toteutus jää siis huomiselle kun kaulin on kotiutettu varastosta. Hain myös kaupasta joulusuklaat joita aion maistella iltapalaksi. Onnellisuushetki syntyi lenkillä kun ajattelin kuinka kiva onkaan kun on pikkupakkanen ja ihailin tähtitaivasta. Lyhyt hetki, mutta sitäkin rentouttavampi! (Ja vieläpä ilmainen, huomauttaa taloudellinen minäni!)

2 kommenttia:

  1. Oi ihana idea! :) Itse edistin tänään talouttani myös töissä olemalla ja pitämällä kulutuksen osalta nollapäivän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä sinä! Itselläni oli aika korkea kulutus eilen, kiitos kaupassakäynnin ja ulkona syömisen :) Mutta ehkä joku päivä "nollapäivä" voisi löytyä minunkin kalenterini luukusta :)

      Poista

Syy hiljaisuuteen

Hei pitkästä pitkästä aikaa! On kulunut pitkä aika siitä kun olen viimeksi päivittänyt blogia tai saati lukenut muiden päivityksiä. Viime ...