keskiviikko 26. joulukuuta 2018

Fiiliksiä lomalta


En voi sanoa että Joulu tuli ja meni koska tämä Tapaninpäiväkin kuuluu Jouluun, mutta reissusta on kotiuduttu ja tänään aion käydä tekemässä yhden keikkavuoron. Kilttinä oli oltu ja ihania lahjoja tuli, joista kaikki tulevat tarpeeseen. Käyttötilit ovat tällä hetkellä melko kuivat ja Visaa olen onnistunut vinguttamaan melkein 700e edestä. Yritän puolustella asiaa sillä että Joulu on kerran vuodessa vain! Ja ennen lomaa hain töissä matkakorvauksia yli 500 euron edestä ja lisäksi viimeinen päivä tilille pitäisi tulla sivutyön palkkaa ja kirpparimyyntien tilitystä sen verran että saan tuon Visan kivasti kuitattua.

Lähestyvässä vuodenvaihteessa on jokin oma taika, joka saa innostumaan tulevasta vuodesta ja ajattelemaan, että pystyn mihin vaan. On kova halu suunnitella ensi vuotta ja asettaa itselle tavoitteita. Yritän kovasti pistää itselleni jäitä hattuun koska tavoitteista tulisi tällä fiiliksellä asetettuna varmasti melko epärealistiset. Tällaiset tavoitteet olen vuodelle 2019 jo aiemmin asettanut: https://voikonainenymmartaarahasta.blogspot.com/2018/12/joulukalenterin-luukku-2-ja-ensi-vuoden.html   ja näillä mennään. Ehkä uuden vuoden lupaukset koskevatkin enemmän liikunnan lisäämistä, työtuntien vähentämistä ja enemmän elämästä nautiskelua. Yritän myös stressata vähemmän, tuntuu että huolestun nykyään pienestäkin asiasta ja asiat jäävät mieleen vellomaan. Uskon että hikiliikuntaa lisää ja huoletkin vähenee J

Tämän päivän jälkeen edessä olisi 11 ihanaa vapaapäivää. Ajattelin hieman teemoitella vapaapäiviä, jotta saisin vapaasta kaiken irti ja tulisi tehtyä rästissä olevia juttuja mutta myös nautiskeltua. Yhden päivän esimerkiksi aion varata vain sille, että haen kirjastosta jonkin mielenkiintoisen kirjan pikalainana (uudet kirjat saa vain lainaksi lyhyeksi aikaa) ja nautiskelen kirjan yhden päivän aikana kokonaan. Toinen päivä puolestaan on varattu papereiden järjestelyyn ja mapittamiseen ja kaksi päivää varaan kodin järjestelyyn ja siivoukseen. Yhtenä päivänä vierailen kauempana asuvan ystäväni luona ja yhden päivän vietän toisen ystävän seurassa. Myös miehen kanssa olemme sopineet että hän kehittää yhdelle päivälle ohjelmaa ja minä taas puolestani yhdelle päivälle.

Nyt kun tuntuu, että talous junnaa paikallaan, ja ainoa tavoite on säästää tilille rahaa, nämä jutut käsittelevät kaikkea muuta kuin rahaa ja taloutta. Minun on kuitenkin vaikea erottaa rahaa ja taloutta muusta elämästä ja nämä tekstit saattavat siksi tuntua tylsiltä lätinöiltä. Ehkä keväämmällä palautan blogini enemmän ”oikeille” raiteille kun mahdollisuudet keskittyä sijoittamiseen ovat paremmat.  

2 kommenttia:

 1. Hienot tavoitteet sinulla vuodelle 2019!

  Minulle kanssa vuoden vaihtuminen tarkoittaa aina uusien tavoitteiden lukkoon lyömistä. Itse en ainakaan saavuta mitään, jos en tee tarkkoja suunnitelmia etukäteen.Toki silloinkin voi tulla lipsumisia, mutta pitää osaa olla armollinen ja jatkaa sitkeästi eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, tavoitteet helpottaa asioiden saavuttamista kummasti mutta tosiaankin armollisuus itseä kohtaan on myös syytä muistaa! Mielenkiintoinen blogi sinulla!

   Poista

Syy hiljaisuuteen

Hei pitkästä pitkästä aikaa! On kulunut pitkä aika siitä kun olen viimeksi päivittänyt blogia tai saati lukenut muiden päivityksiä. Viime ...