sunnuntai 12. elokuuta 2018

Kun marginaali on liian pieni...Saimme Danske Bankin pankkineuvottelijalta sähköpostia jossa hän totesi että koska meillä on sijoitusasuntolainoissamme liian pienet marginaalit, he eivät voi meille tehdä asuntolainatarjousta.


Eli koska eivät pysty tarjoamaan aiempia lainoja samalla marginaalilla eivät edes yritä tehdä tarjousta uudesta lainasta.


Tiedän kyllä että pankin intressi on, että kaikki lainat ja pankkiasiointi siirtyisi kokonaisuutena Danskelle mutta on tämä minusta hieman kummallista. Ehkä he eivät sitten vain halua meitä asiakkaiksi.


Hieman harmittaa, koska olisin toivonut voivani hyödyntää Akavan edut joissa muunmuassa on tuo pienempi marginaali omaan asuntolainaan. Mutta minkäs teet... Laitoin sinne nyt vastauksen jossa halusin tarkentaa tuota että eivät siis tee ollenkaan asuntolainatarjousta jos muut lainat jäävät toiseen pankkiin. Käsitykseni mukaan pankki ei kai sellaista voi vaatia että kaikki munat ovat samassa pesässä.


No joo, mutta tällä erää pankkineuvottelut ovat siis jäissä ja katselemme tilannetta rauhassa...


Olen tässä sunnuntain iloksi muotoillut tavoitteita seuraavalle 15 vuodelle. 10 vuoden tavoitteethan mulla jo olikin ja jotka olen esitellyt teillekin mutta nyt päätin jatkaa niitä ja katsoa kuinka kaukana se tavoittelemisen arvoinen miltsi oikein häämöttää ja siellähän se jo näkyikin! Kovalla työllä ja pienellä riskillä. Mulla on vielä vähän vaiheessa kokonaiskatsaus vuoden 2017 menoista ja tuloista, ehkäpä tartun taas hetkeksi siihen että pääsen vertailemaan nykyistä taloustilannetta vuoden takaiseen. Nautinnollista sunnuntaita kanssaihmiset!


 

1 kommentti:

  1. Tuo on juurikin ihanaa vertailla lukuja vuoden takaiseen, kun siinä on jo näkyvissä (pikku heitot eivät haittaa) varallisuuden kasvu. Sitten kun sitä kasvua miettii tulevaisuudelle, niin kyllä se on juurikin nuo laskelmat jotka innostavat säästämään ja sijoittamaan. Tavoite siirtyy konkreettisemmaksi, kun sen näkee omista laskelmista ( ja kun sitä nousevaa käyrää jatkaa tulevaisuuteen).

    VastaaPoista

Syy hiljaisuuteen

Hei pitkästä pitkästä aikaa! On kulunut pitkä aika siitä kun olen viimeksi päivittänyt blogia tai saati lukenut muiden päivityksiä. Viime ...